LUCA

Luca on vuoden vanha cockerspanielin alku. Todellinen tättähäärä. Lucan taival Supertassuilla alkoi Petporin pentutreffeiltä vain viikon päästä meille kotiutumisesta. Pentukurssin kävimme toisessa koirakoulussa, mutta Liisan iloinen asenne ohjaajana veti meidät Supertassuille.
luca
Aloitimme yksityistunnilla, jossa käsittelimme Lucan vilkasta luonnetta ja sitä kuinka tärkeää rauhoittuminen on Lucalle. Luca on myös TODELLA perso ruualle, namien avulla Lucan saa menemään vaikka takaperin puuhun. Tämä onkin aiheuttanut hieman harmaita hiuksia, Luca osaa nimittäin myös vaatia ruokansa piippaamalla ja ”kiljumalla”. Tämän asian suhteen meillä onkin riittänyt töitä :). Rauhoittumiseen ollaan saatu avuksi avopalkkaus sekä luopumisen taito ruuasta on vienyt eteenpäin paljon.

Meillä on käytynä pari arkitaidon kurssia, pari rally-tokon kurssia ja dobokurssi. Luca on nopea oppimaan ja osoittanut olevansa aika fiksu. Koulutusta kuitenkin hankaloittaa Lucan nopeus, palkkauksen ajoittaminen on välillä erittäin hankalaa. Lattiamattokin on haisteltava tuntien alussa ettei mikään haju jää huomaamatta. Emme treenaa tavoitteellisesti kisoihin, mutta omia tavotteita meillä on muutamia. Näistä tavotteista voisin mainita tärkeimpinä rauhoittumisen ja vinkumisen pois jättämisen.

Dobo on osoittautunut kursseista Lucan lemppariksi. Kotiinkin on hankittu oma dobopallo.  Aluksi pallolle nouseminen oli hankalaa, mutta nyt, pienen harjoittelun jälkeen en meinaa saada Lucaa enää edes pallolta pois. Olen huomannut dobon vahvistaneen Lucan lihaksia, vaikeammatkin liikkeet onnistuvat jo paremmin. Myös oma kehonhallintani on parantunut, joka on pelkkää plussaa. Odottelemme innolla seuraavaa kurssia, jotta opimme lisää liikkeitä!

Omana lempparina voin mainita arkitaidon kurssit. Kursseista todellakin on apua arkeen! Aiomme ehdottomasti jatkaa vielä kauan Supertassuilla, jotta yhteinen arkemme on jatkossakin mahdollisimman sujuvaa. Uskon että Liisa keksii meille aina jotain uutta kivaa opeteltavaa 😉

Terv. Viivi, Lucan omistaja12562610_10153859687317299_1885140131_o